Karkun kirkkokuoro

Karkun seurakunnan kirkkokuoro on toiminut jo 100 vuotta. Se on seurakuntaliitoksen jälkeen ottanut nimekseen Karkun kappelikuoro. Kuoroa on johtanut kanttori Päivi Vuoristo.

Kirkkokuorolaisia retkellä 1930-luku

Tämä kuva on ehkä ajalta ennen sotia eli 1930-luvulta. Aili Valkama lienee siellä joukossa ja näyttää melko nuorelta, siis alle 30-vuotiaalta. Yrjö Laaksonen ja Jalmari Lahtonenkin näyttävät nuoremmilta kuin Kauppisen ajan kuvassa, joka on 1940-luvulta. (katso "dokuja-sivun" kuva)

Karkun kirkkokuoro täytti 100 vuotta maaliskuussa 2016

Karkun kirkkokuoro on voittanut valtavatkin myrskyt ja vastukset toimintansa aikana. Se luotsaa edelleen omin karkkulaisin voimin yhteistyökykyisenä tulevaa kohti.
Kuoron mielenkiintoiset vaiheet Karkun ihmeitä täynnä elävässä musiikkimaailmassa ovat ainutkertaista luettavaa niin tutkijalle kuin tavalliselle seurakuntalaisellekin.

Karkun kirkkokuoron 100-vuotista taivalta juhlittiin tyylikkäästi

Karkussa osataan juhlia näyttävästi ja tyylillä! Se nähtiin taas, kun Karkun kirkkokuoro soitteli ja laulatti komeata kirkkoaan ja kirkon täyttänyttä kansaa.
Jo alkusanat ja tervehdykset sisälsivät sen valtavan totuuden, että kirkkomusiikki on aina ollut ja tulee olemaan seurakunnan toiminnan sielu.
Siinä on hengellisen ajattelun ja elämän katkeamaton suuri voima. Se on siis VOIMAN LÄHDE ja VOIMAN TYÖKALU.
kanttorien kukkaset

Karkun kirkkokuoron johtavat kanttorit Päivi Vuoristo ja Hanna-Riikka Inkeroinen saivat Aila Rautaselta komeat kiitoskukkaset.

sano se kukkasim kirkkokuorolle

Karkun kappelisurakunnan kirkkokuoro on monelle kuorolle esimerkkinä.
Se harjoittelee vuoso vuodelta kokoontumalla viikoittain ja esiintyy jopa 30 kertaa vuodessa. On tämä Rautainen porukka.

On se niin kivaa kymmenien vuosien työstä

Mirjami Kasari ja Orvokki Uusitalo palkittiin ansiomerkeistä komeimmilla. He ovat toimillaan osoittaneet ritarillista ryhtiä ja uskollisuutta vuodesta toiseen.

trumpetti soittaa fanfaarin 100v kunniaksi

Trumpetit, vasket, ja symbaalit soikoot Karkun Kirkkokuoron kunniaksi. Onhan se yksi Suomen viiden vanhimman maalais-seurakunnan kirkkokuoron joukossa. Tässä tyrvääläiset ovat riemujuhlassa komeesti mukana. Kiitos rakkaat naapurit. Nyt on yhteistyössä tosi kiva toimia.

Karkun kirkkokuoro 1952 Innilä

Karkun kirkkokuoro 1951, Mikko Innilä johtajana. Tässä kuvassa voi tunnistaa joukon salokuntalaisia. Sodan jälkeen kuoro koottiin koko seurakunnan alueelta. Eturivissä Innilästä oikealle Hilkka Valtonen, Aili Koho(?), Eevi Lehtimäki ja aivan oikealla rva Innilä ja vasemmalta rva Lumme ja Aili Valkama. Keskirivissä vasemmalta 3. Jalmari Lahtonen, 5, Kerttu Roos ja 6, Inkeri Mäkinen. Takarivissä vasemmalla (rillipää) Jouko Laaksonen, 3. Matti Rulamo, 4. Kalle Peltonen, 5. Aarno Tuomenoja (Karkun kunnansihteeri) ja aivan oikealla Aarne Hovi ja Vihtori Virtaranta(?)

Karkun kirkkokuoro 1961 Hannikainen

Karkun kirkkokuoro 1961 Hannikaisen aikaan. Eturivissä vasemmalta Maria Paltila, Elma Passi, hänen olkansa takana Aili Valkama, Eila Rulamo, Alpo Hannikainen, Sari Järvinen ja Eevi Lehtimäki. Miehistä tunnistetaan oikealla Aarne Passi ja hänen vierellään Vila. Takana keskellä opettaja Jalmari Lahtonen, hänestä alempana Eino Tuominen ja äärimmäisenä vasemmalla Matti Rulamo.