Salokunnan kirkko

Salokunnan kirkko on kirkkomiljöönä ja kirkkorakennuksena kulttuuriperintökohde. Kirkkosali rakenteineen edustaa uutta vaihetta suomalaisessa kirkkorakennuskulttuurissa. Kokonaisuus muodostaa pienen yhteisön seurakuntakeskuksen, jonka pääsali on vihitty kirkoksi.

Salokunnan_kellotorniNet.jpg

Mattilan ja Haapaniemen kellot siellä kaikaa. Ne lahjoitettiin Salokunnan kirkolle vihkiäisjuhlassa 1960.

Salokunnan kirkkosali ulkoa
50v-juhla-yleisöä

50v synttärikansaa

Ensimmainen_iltakirkko_20.7.1960Net.jpg

Sinne mentiin innolla

Salokunnan surakuntakeskus

Salokunnan seurakuntakeskus

Salokunnan_kirkko_vihit1960Net.jpg

Salokunnan kirkko vihitään 1960

Karkun Salokunnan kirkko on ihme

Tämä pitkään ja hartaasti rukoiltu ja taisteltu kirkko valmistui viime hetkellä Karkun Kulo- ja Rautaveden eteläisen puolen asujamistolle. Monet yhteiskunnalliset ja kansalliset murrosvaiheet ehdittiin kokea, ennenkuin tämän rakkaan Karkun upeiden vesistöjen molemmin puolin oli oma pyhättö, oma kirkko ja hautausmaa.
Katso lisää kuvia SALOKUNNAN KIRKKO/ KARKUN kirkot.
Salokunnan krusifiksi

Salokunnan krusifiksi on Leikkaan suvun lahjoitus. Kehyksen on tehnyt Erik Virtanen 1910-luvulla. Krusifiksi on Kerttu Rautavaaran matkamuisto italialaisesta luostarista. Krusifiksi on siis yli 100-vuotta vanha.

Salokunnan kirkko on nyt 50 v

Salokunnan kirkko vihittiin 23.10.1960. Se tosin valmistui jo kesällä ja ensimmäinen iltakirkko pidettiin 20.7.1960.
Nyt 24.10.2010 Kirkko hymyili leveästi, kun se tuli synttärijuhlissaan aivan täyteen juhlavieraita. Männikön tanner täyttyi kumipyöräisistä. Juhlajumalanpalvelus ja juhlakahvit sekä pääjuhla nostattivat arvoonsa Aimo Kymäläisen, eräs kirkkomme vihkijöistä, tervehdyksen sanat "pitäkää kirkkopolku käytössä ... siinä on siunaus!"
Nyt tämä kirkko on rakennettu kulttuuriympäristö- listalla. KATSO!