Kinkerit on meidän juttu

Kinkerit on meidän juttu - siell` on ystävä ja tuttu.
Kinkerit ovat olleet jo 330 vuotta pitäjän pappien ja hiippakunnan piispojen näköiset ja näytön paikka seurakuntalaisille. Kinkerit ovat olleet koulutustapahtuma - nykykielellä kurssit.

lapset alttarilla 1

Kuka tänään opettaa lapsia!

Diakoniatyö on Kutalassa POP!

Diakonia on perinteisesti Kutalan jokapäiväistä sykettä, arkena ja juhlana. Erityisesti vanhukset ovat arvostettuja ja hellän huolenpidon kohteita, mutta kuka tahansa kyläläinen, jos tilanne niin vaatii, saa tukea ja apua.

Ihan oli Laurin näköiset kinkerit

Kutalan kinkerit olivat nyt Lauri-papin näköiset. Vielä kansa muistaa ”Pärruutin” aikaiset kinkerit ja Rinteen kinkerit sekä Arton näköiset kinkerit. Nytkin oli paikalla miehet ja naiset, nuoret ja vanhat. Vuoden kinkeriteemat käytiin läpi tyyliin a la Lauri. Annettiin kolehti kylän diakoniakäsille jaettavaksi - iloksi ja avuksi vanhuksille Kutalan oman perinteen mukaisesti. Laulettiin riemulla tuttuja virsiä.

Riparilaiset tulivat hyvin näkyviin. He osasivat jo Katekismuksensa kaksi ensimmäistä käskyä - ainakin - ja kinkerit oli tässä hyvä näytön ja käytön paikka! Tätä pitää kehitellä!

Karkun lahja Sastamalalle ja Sastamalan lahja maailmalle:

Karkku on luonut monta muotoa ja uraa lähetystyön hienolla saralla.
Nyt lähetystyö on Sastamalan seurakunnan voimavara - vapaaehtoinen kannatus noin 400.000 € vuodessa ja testamentit siihen päälle -> koko summaksi tulee noin 600.000 € ! Se on jo yli 30 € per seurakuntalainen!
Kutalan kinkerit 2010

Aktiivisia seurakuntalaisia oli mukana Kutalassa yli 40 henkilöä.

Mummut muistaa ja osaa

Jossei mummuja olis niin ei sitten varmaan olis mittään!

Kinkerit on kansakulttuurin kehtolaulu

Mitä! No juuri niin!
Ellei meillä kirkko olisi vaalinut kansan parasta oikein lukulasien kautta, ei Suomen kansankulttuuri olisi kohonnut kansallisen identiteettimme perustaksi. Katso lisää kinkereistä seuraavalta sivulta!